Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес забрана за внос

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес забрана за внос
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания забраняват вноса на руски петрол, горивата веднага скочиха

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи през днешния ден възбрана за импорт в Съединени американски щати на нефт и газ от Русия, предадоха международните организации.

Забраната нанася " мощен удар " върху " войната на Путин ", сподели президентът. Същевременно той предизвести американците, че " отбраната на свободата ще има своята цена ".

" Съединени американски щати се прицелват в главната артерия на съветската стопанска система. Забраняваме целия импорт на съветски нефт, газ и енергоносители. Това значи, че съветският нефт повече няма да бъде одобряван в американските пристанища и американският народ ще нанесе нов мощен удар върху военната машина на Путин ", сподели Байдън в Белия дом.

Англия вкара лични ограничавания върху вноса на съветския нефт минути преди Вашингтон. Лондон възнамерява последователно да постави завършек на вноса на нефт от Русия до края на годината.

По-рано през днешния ден Европейската комисия показа проект за реализиране на самостоятелност от съветските изкопаеми горива.

Горивата в Германия минаха прага от 2 евро за литър, в Съединени американски щати също бележат върхове

Междумвеменно събитията тласнаха нагоре цените на горивата в Германия, които минаха прага от 2 евро за литър за първи път, съобщи ДПА.

Средната дневна цена на първокласния и по-екологичен бензин E10 в Германия през днешния ден беше 2,008 евро за литър, до момента в който цената на дизела беше 2,032 евро, съгласно Германската автомобилна асоциация.

Основният фактор за нарастването на цените на дребно на горивата е цената на петрола, която внезапно се увеличи след нашествието в Украйна.

Вчера суровият нефт вид Брент, придобит в Северно море и референтен за Европа, краткотрайно доближи 139 $ за барел (един барел е еднакъв на 159 литра).

Силната позиция на $ усили този резултат, защото петролът се търгува в долари, а немските купувачи заплащат в евро.

В допълнение, цената на дизеловото гориво е в допълнение тласкана от намаляването на вноса му от Русия и мощното търсене на близкия до него газьол за отопление.

Фактът, че сега се доближават сходни рискови върхове в цените на горивата, се дължи и на комбинацията от войната в Украйна и рекордните равнища, към този момент достигнати през предходните месеци.

В съпоставяне с преди година нарастването е голямо: през март 2021 година дизелът струваше приблизително 1,315 евро за литър, до момента в който бензина E10 струваше 1,454 евро.

Цените на горивата в Съединени американски щати също означиха рекордни стойности, заяви Асошиейтед прес. Средната цена за един галон (3,78 литра - бел. ред.) бензин стигна 4,17 $.

Средната цена се увеличи с 10 цента за галон единствено за ден, до момента в който спрямо предходната седмица покачването е с 55 цента, съгласно Американската автомобилна асоциация (ААА).

Петролните ресурси в Съединени американски щати понижиха предходната седмица, макар че търсенето се усилва с приближаването на лятото.

Референтна цена на американския недопечен нефт скочи с 8 % до 129 $ за барел.

Американците могат да чакат сегашната наклонност за нарастване на горивата на дребно да се резервира, до момента в който цената на суровия нефт се повишава, показаха от ААА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР