Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес на първата си

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви днес на първата си
Коментари Харесай

Байдън възнамерява да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи през днешния ден на първата си публична конференция в Белия дом - повече от два месеца откакто встъпи в служба, - че има намерение да се бори за преизбиране през 2024 година.

" Отговорът е да. Възнамерявам да се кандидатирам за преизбиране. Такова е моето очакване ", сподели Байдън.

На 78 години той към този момент е най-възрастният настоящ президент в историята на Съединени американски щати. Байдън ще е на 82 години при започване на хипотетичния си втори мандат, отбелязва Асошиейтед прес.

Мнозина чакат 56-годишната вицепрезидентка Камала Харис да бъде претендентът на демократите на президентските избори през 2024 година Тя към този момент се опитва на първичните избори на партията предходната година, напомня Франс прес.

Демократът Байдън отклони въпрос дали чака да се изправи още веднъж против републиканеца Доналд Тръмп, който победи на изборите през ноември, с цел да заеме мястото му в Белия дом. " О, въобще не мисля за това. Нямам концепция ", сподели той, запитан кой съгласно него може да е претендент на републиканците на президентските избори през 2024 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР