Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди по телефона с френския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обсъди по телефона с френския
Коментари Харесай

Байдън обсъди със съюзниците метежа на Пригожин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разиска по телефона с френския президент Еманюел Макрон, английския министър-председател Риши Сунак и немския канцлер Олаф Шолц " обстановката в Русия " , заяви Белият дом.

Те също по този начин са удостоверили " непоколебимата си поддръжка за Украйна ".

На 23 юни Евгений Пригожин, създател на ЧВК " Вагнер ", декларира, че е нанесен удар по лагерите " Вагнер ", като упреква " военното управление на страната " и даде обещание да реагира .

Министерството на защитата отхвърля тази информация и я преглежда като провокация. По-късно Пригожин ообяви, че управлява военните уреди в Ростов на Дон.

Президентът Владимир Путин излезе с послание към руснаците, в което назова събитията изменничество и удар в гърба и даде обещание изострен отговор. ФСБ е образувала дело по член 279 от съветския Наказателен кодекс, който планува наказване до 20 години затвор.
 Лукашенко склонил Пригожин да спре
Лукашенко склонил Пригожин да спре

Пригожин обръща колоната

Руското външно министерство съобщи, че дейностите на ЧВК " Вагнер " играят в ръцете на " външните врагове " на Русия и предизвести западните страни " против всеки намек за допустимо потребление на вътрешната обстановка в Русия за реализиране на русофобските им цели ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР