Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля посещение в Израел в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обмисля посещение в Израел в
Коментари Харесай

Силна подкрепа на Израел от САЩ, но с предупреждение да не окупират отново Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обмисля посещаване в Израел в идващите дни, само че към момента нищо не е решено дефинитивно. Това е споделил в неделя почитан източник от американското държавно управление, представен от Асошиейтед прес, написа Българска телеграфна агенция.

Информацията за възможното пътешестване на Байдън идва, до момента в който държавният секретар Антъни Блинкън е на обиколка в Близкия изток през последната седмица. Целта е дипломатът да се опита да предотврати разрастването на войната на Израел с „ Хамас “ в по-широк районен спор.

Американският президент съобщи безапелационна поддръжка за Израел и негово посещаване там би било явен знак за поддръжката на Съединени американски щати след нападението на „ Хамас “ на 7 октомври. Източникът на Асошиейтед прес, който е поискал да остане неназован, не е коментирал в елементи вътрешните полемики за вероятно пътешестване на Байдън в Израел.

В изявление за Си Би Ес (CBS), излъчено в неделя, Байдън въпреки всичко предизвести Израел да не окупира наново Газа.

„ Мисля, че това би било огромна неточност. Вижте, това, което стана в Газа, съгласно мен е „ Хамас “, а крайните детайли на „ Хамас “ не съставляват целия палестински народ. И считам, че би било неточност от страна на Израел да окупира още веднъж Газа “, сподели американският президент, който обаче добави, че елиминирането на екстремистите е нужда.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР