Президентът на САЩ Джо Байдън не вярва, че неговият предшественик

...
Президентът на САЩ Джо Байдън не вярва, че неговият предшественик
Коментари Харесай

Байдън отряза Тръмп от разузнавателна информация

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не има вяра, че неговият предходник в Белия дом Доналд Тръмп би трябвало към момента да получава класифицирани разследващи брифинги, както е традиция за предишните президенти. Като причина той цитира непостоянното държание на Тръмп. Това съобщи той пред CBS.

Висш чиновник на администрацията преди този момент сподели пред CNN, че Тръмп не е подал никакви претенции към този миг. Има доста способи за даване на разследващите данни. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели пред CNN в четвъртък, че разследващата общественост поддържа претенции за брифинги за разузнаване от някогашни президенти и ще преглежда всички входящи претенции, както постоянно, прецизира news.bg.

Байдън отхвърли да каже по какъв начин би дал своя вот в процеса за импийчмънт на Тръмп през идната седмица, в случай че е сенатор.

" Сега не съм в Сената. Ще оставя Сенатът да вземе това решение. ", сподели само той.

Припомняме, че Тръмп отхвърли да свидетелства под клетва пред Сената в границите на процеса по импийчмънт против него, който стартира на 9 февруари.

По-рано екипът по импийчмънта изпрати писмо до юристите на 45-ия президент с покана той да даде показания по отношение на държанието си в деня на щурма против Капитолия във Вашингтон - 6 януари. В него се споделя, че откакто след като Тръмп оспорва тезата на Конгреса, че е подстрекател на нападението, е належащо да бъде изслушан в Сената.

Повечето американци считат, че някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп носи някаква виновност за щурма на Капитолия на 6 януари. Половината са на мнение, че Сенатът би трябвало да гласоподава за осъждането му в края на импийчмънт процеса. Това сподели социологическо изследване на Associated Press-NORC.

Анкетата е открила още, че доста републиканци не престават да имат вяра, което е в прорез с доказателствата, че президентът Джо Байдън е определен нелегитимно. 47 на 100 имат вяра, че Сенатът би трябвало да гласоподава за наказание на Тръмп след процеса, който ще стартира идната седмица. Други 10% са на мнение, че не би трябвало да бъде осъждан, а 12 на 100 не са сигурни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР