Президентът на САЩ Джо Байдън изрази подкрепа за кандидатурата на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън изрази подкрепа за кандидатурата на
Коментари Харесай

Байдън: Украйна вероятно ще стане член на ЕС

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази поддръжка за кандидатурата на Украйна за Европейски съюз , като означи, че Киев евентуално ще стане член на блока , оповестяват Белия дом, " Хил " и " Франс 24 ".

Американският президент разяснява, че поддържа непрекъснат контакт с украинския президент Володимир Зеленски и че двамата приказват няколко пъти седмично, с цел да обсъдят украинската рецесия.

По-рано, защото Европейският съвет ще вземе решение по отношение на статута на страната претендент на 23-24 юни.

Байдън разяснява, че е малко евентуално да посети Украйна по време на пътешестване до Европа по-късно тази седмица.

Планирано е Байдън да пътува до Германия в събота за срещата на върха на водачите на Групата от седемте (Г-7), а оттова ще се насочи към Испания, където ще участва на среща на НАТО.

Първата дама Джил Байдън също направи изненадващо пътешестване до Украйна по-рано тази година на Деня на майката, с цел да се срещне с първата дама на Украйна Олена Зеленска.

Байдън беседва по телефона със Зеленски предходната седмица, с цел да го осведоми за нов пакет оръжия на стойност 1 милиард $, който Съединени американски щати изпращат на Украйна, с цел да помогне на страната да осуети съветската инвазия.

На Байдън му предстоят много пътувания в чужбина. Малко след пътуването в Европа, Байдън ще предприеме първото си пътешестване до Близкия изток като президент със спирки в Израел, Западния бряг и Саудитска Арабия. Това пътешестване е планувано да се организира сред 13 и 16 юли.
 Шмигал: Украйна дава отговор на доста от критериите за Европейски Съюз
Шмигал: Украйна дава отговор на доста от критериите за Европейски Съюз

Това участие няма да е подарък за Коев, а резултат от положен труд, съобщи министър председателят
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР