Президентът на САЩ Джо Байдън информира лидерите на Г-7 на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън информира лидерите на Г-7 на
Коментари Харесай

САЩ ще подкрепят обучението на украински пилоти за F-16

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън осведоми водачите на Г-7 на срещата им в Япония, че Вашингтон ще поддържа взаимни старания със съдружниците за образование на украински водачи на изтребители F-16, оповестиха Асошиейтед прес и Си Ен Ен в петък, като се позоваха на източници.

Украйна търси създадените в Съединени американски щати самолети, защото те са доста по-ефективни от реактивните самолети от руската епоха, с които разполага сега.

Байдън сподели на водачите на Г-7, че решенията за това по кое време, какъв брой и кой ще обезпечи самолетите, създадени от " Локхийд Мартин ", ще бъдат взети през идващите месеци, до момента в който тече образованието, заяви АП, цитирайки двама души, осведомени с въпроса.

В четвъртък в. " Ню Йорк таймс " заяви, че. Според вестника това би било скъпо и неефективно и отхвърля да даде свои изтребители.

След европейска обиколка на президента Володимир Зеленски предходната седмица Нидерландия и Англия оповестиха основаването на " самолетна коалиция " за Украйна, в която да се включат натовски страни, разполагащи с търсените от Киев самолети.

 Англия и Нидерландия договориха Англия и Нидерландия договориха " интернационална коалиция " за F-16 за Украйна

Западните държавни управления са внимателни да оставят личните си страни незащитени, като раздават прекалено много съоръжение. Те също по този начин заобикалят да изпращат нещо, което би могло да удари надълбоко в съветска територия и да даде мотив на Москва да ескалира войната, написа Ройтерс.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР