Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама д-р Джил

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и първата дама д-р Джил
Коментари Харесай

Джо Байдън и съпругата му Джил Байдън посетиха Тексас, за да почетат жертвите на стрелбата в Увалде

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и първата дама доктор Джил Байдън посетиха град Увалде в Тексас на 29 май, с цел да отдадат респект на 19 деца и двама възрастни, убити при всеобща пукотевица в началното учебно заведение Роб, написа списание Vogue.

Президентското семейство дойде с Air Force One на летището в Сан Антонио, като не пропуснаха да поздравят губернатора на Тексас Грег Абът, който се изрече срещу разрешението за законно оръжие в Съединени американски щати.

Позицията на Абът против оръжието беше обект на натоварен надзор през последната седмица – най-много, когато някогашният претендент за президент Бето О’Рурк провокира Абът непосредствено по време на конференция в сряда. След като президентският ескорт потегли към Увалде, Абът беше посрещнат с припев от освирквания.

Посещението на Байдън идва след тежкия надзор към забавения отговор на полицейското ръководство на Увалде по време на стрелбата във вторник, като мнозина означават, че тактиката им да чакат идване на SWAT екип непосредствено опонира на формалните насоки за деяние при сходни обстановки.

 Джо Байдън и брачната половинка му Джил Байдън посетиха Тексас, с цел да почетат жертвите на стрелбата в Увалде Инфо: Vogue magazine/Getty Images

Мнозина се надяват, че визитата на Байдън ще означи началото на нова фаза на съответни дейности против вълната от принуждение с оръжие в Америка.

На съвещание в същия ден от визитата на Байдън в Тексас беше годишната N.R.A. конвенцията, на която някогашният президент Доналд Тръмп съобщи в послание, че стрелбата би трябвало да ускори аргумента за правото на оръжие на елементарните жители.

И въпреки всичко, макар натиска на оръжейното лоби, тази седмица се чака двупартийна група сенатори да се срещнат, с цел да обсъдят евентуални ограничения, които биха могли да наложат нови ограничавания на достъпа до оръжия в редица страни.

Назначеният прессекретар на Белия дом Карин Жан-Пиер по време на конференция в четвъртък съобщи, че се надява Байдън да призове Конгреса да предприеме дейности, тъй като е минало прекомерно дълго време от стрелбата без да се вземат ограничения.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР