Президентът на САЩ Джо Байдън и други западни държави не

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и други западни държави не
Коментари Харесай

Ердоган готов да посредничи в решаването на украинската криза

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и други западни страни не са помогнали за разрешаването на рецесията сред Русия и Украйна. Няма европейски водачи, които да са подобаващи за нейното разрешаване. Това е споделил турският държавен глава Реджеп Таийп Ердоган, представен от турски медии и Ройтерс.

Коментарите идват, откакто в четвъртък Ердоган се срещна с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Киев и повтори предлагането Турция да посредничи в рецесията с Москва, което Киев приветства. Той също по този начин предложи да бъде хазаин на среща на украинските и съветските водачи.

По време на противоположния полет към Турция Ердоган декларирал пред кореспонденти, че " високо цени " плануваното посещаване на съветския президент Владимир Путин в Турция, която е член на НАТО.

В четвъртък Вашингтон заяви, че съгласно американското разузнаване Русия има проект за потребление на изфабрикуван видеоклип като предлог за инвазия. Повече от 100 000 съветски военнослужещи са струпани наоколо до украинските граници.

Москва отхвърля да възнамерява навлизане и изиска гаранции от НАТО и Съединени американски щати, че Украйна в никакъв случай няма да се причисли към НАТО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР