Президентът на САЩ Джо Байдън и британският министър-председател Риши Сунак

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и британският министър-председател Риши Сунак
Коментари Харесай

Байдън и Сунак потвърдиха непоколебимата си подкрепа за Украйна до отблъскване на Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и английският министър-председател Риши Сунак организираха дълга среща в Белия дом, като дадоха обещание, че ще работят в синхрон, до момента в който светът се пробва да се приспособява към интервал на бързи стопански, политически и софтуерни промени. Президентът Джо Байдън настоя, че не оказва въздействие върху Министерството на правораздаването и метода, по който то се оправя с следствието по обвиняванията за нерегламентираната работа с класифицирани документи на 45-ия президент Доналд Тръмп.
Никога не съм предложил на Министерството на правораздаването какво да направи или да не направи по отношение на повдигането на обвиняване.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Премиерът Сунак съобщи, че двамата с президента Байдън са се договорили да работят дружно по въпросите за сигурността на изкуствения разсъдък. Общата им цел е да подсигуряват, че рисковете от потреблението на тази технология ще са сведени до най-малко. Двамата водачи също потвърдиха уговорката си да оказват помощ на Украйна в отблъскването на продължаващата инвазия на Русия, като в същото време се договориха да засилят съдействието в региона на чистата сила.
Обединеното кралство се гордее с това, че стои компактно зад Съединени американски щати, които са най-големият участник във военната помощ в Украйна. Мисля, че е редно и други страни да се включат и да дадат своя принос. Имаме шанс, че Америка влага в европейската сигурност. Трябва да споделим тежестта дружно с вас. Затова разноските за защита в Обединеното кралство постоянно са били над референтната стойност от 2% за НАТО. Те се усилват и ние желаеме да насърчим и другите страни членки на алианса да последват образеца ни.
Риши Сунак, министър председател на обединеното кралство

Сунак също по този начин загатна, че министърът на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс би трябвало да наследи напускащия общоприет секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Неговият мандат отпред на алианса изтича през септември. Столтенберг ще се срещне с Байдън във Вашингтон в понеделник, а водачите на страните от НАТО ще се съберат в Литва на 11-12 юли за годишната си среща на върха.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР