Президентът на САЩ Джо Байдън е поканил Володимир Зеленски във

...
Президентът на САЩ Джо Байдън е поканил Володимир Зеленски във
Коментари Харесай

Байдън поканил Зеленски в САЩ, защото войната навлязла в нова фаза

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е поканил Володимир Зеленски във Вашингтон тази седмица, защото Белият дом счита, че войната е навлязла в нова фаза, съобщи представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Джон Кърби.

" Президентът има вяра, че с наближаването на зимата, с навлизането в нова фаза на нападателната война на Путин, в този момент е подобаващият миг двамата водачи да седнат лице в лице и да беседват ", сподели той.

Очаква се главната тематика на диалозите да бъдат по-нататъшните стадии на военна и икономическа помощ за Украйна. Американският президент написа в Twitter, че пожелава добър полет на Зеленски, като добави, че имат доста неща за разискване.

I hope you’re having a good flight, Volodymyr. I’m thrilled to have you here. Much to discuss.
— President Biden (@POTUS)

Според Кърби президентите ще обсъдят и вероятните сюжети за преустановяване на войната. Това е деликатна тематика, по която западните водачи не са съгласни, напомни той.

" Не се колебая, че ще приказват за това какво съгласно Зеленски може да се смята за обективен мир, какви са съставените елементи му и по какъв начин можем да помогнем на Украйна да го реализира ", сподели Кърби в изявление за Си Ен Ен.

" Мистър Путин очевидно не се интересува от дипломация сега ", сподели той. - Напротив, той се интересува от убийството на още украински цивилни. "

Тази вечер Володимир Зеленски ще направи послание пред взаимно съвещание на Конгреса.

Според източници от Вашингтон пътуването на украинския президент е било планувано непринудено по време на телефонния му диалог с Джо Байдън на 11 декември.

Вашингтон схваща рисковете, които Володимир Зеленски поема, като напуща Украйна, и работи в тясно съдействие с неговата работа, с цел да подсигурява сигурността му.

Според Си Ен Ен визитата на Зеленски в Съединени американски щати е самобитна победа в пиар конкуренцията с Путин, в която сред украинския и съветския президент имало бездна с позитивен резултат за Киев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР