Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви пред американската новинарска агенция

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви пред американската новинарска агенция
Коментари Харесай

Вучич: Благодаря на Русия за подкрепата за Косово, но Крим и Донбас са Украйна

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи пред американската новинарска организация „ Блумбърг “, че е признателен на Москва за поддръжката по отношение на Косово, само че не поддържа нашествието на Русия в Украйна.

„ Ние през цялото време казахме, че нямаме опция и не можем да подкрепим нашествието на Русия в Украйна. За нас Крим е Украйна, както и Донбас е Украйна, и по този начин и ще бъде “, сподели Вучич.

Сръбският президент акцентира, че е признателен на Русия за поддръжката по отношение на Косово и това е повода, заради която Сърбия не може да се включи в икономическите наказания против Москва.

„ Бяхме глобени в продължение на съвсем 10 години, по-конкретно осем години, и не имаме вяра, че това е решението “, сподели Вучич.

Сърбия се отличава в Европа с позицията си по отношение на Русия, припомня „ Блумбърг “. Националният авиопревозвач Air Serbia не е прекъснал директните полети до Русия, което е довело до идването на доста руснаци в Белград от началото на нашествието.

По отношение на косовския въпрос, Вучич разяснява, че е доста по-реалистично да се върви напред с дребни стъпки, вместо да се чака огромно и бързо съглашение, което би включвало признаването на Косово от Сърбия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР