Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес по повод инцидента,

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес по повод инцидента,
Коментари Харесай

Вучич не иска сцени като тези в Париж по повод снощния протест и инцидент

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден във връзка случая, станал нощес пред президентството, че защитата е работила в сходство със закона и е приложила минимална мощ, предадоха сръбските организации.

Един от уредниците на митинга " 1 от 5 милиона " в Белград Сърджан Маркович бе атакуван по време на митинга нощес и се наложило да потърси здравна помощ. Инцидентът станал пред постройката на президентството, когато стачкуващите се пробвали да отстранен защитните ограждения. Маркович прескочил заграждението и се опитал да стигне до входа на президентството, само че защитата го спряла.

Вучич сподели, че стачкуващите са знаели, че нарушават закона и добави, че ще желае от защитата в бъдеще да се отстранен защитните ограждения и чака от участниците в митинга да вършат каквото желаят, единствено да не нахлуват в страдата на президентството.

" Правете както желаете, единствено не нарушавайте закона и не правете нищо принудително. Призовавам всички хора от полицията, военната полиция и непосредствената ми защита да им разрешат да се приближат до мене, само че дано не позволяваме да провокират клане и произшествия. Трябва да запазим мира в страната, не желая подиуми от Париж ", сподели президентът.

В послание към обществеността Вучич сподели, че не са правилни изказванията, че нощес е реагирала персоналната му защита, а става въпрос за членове на сръбската войска, които са охранявали постройката и по времето, когато Борис Тадич бе президент.

Той разгласи, че в бъдеще няма да има защита пред постройката, нито заграждения, а единствено девойки от военната полиция, които ще предизвестяват за вероятно нарушение на закона и изрази вяра, че най-малко тях стачкуващите няма да атакуват.

Вучич сподели, че в шествието по време на митинга е имало сред 356 и 384 души, а пред президентството - сред 225 и 228 стачкуващи, както и че за негова изненада е имало огромен брой " малолетни ромски деца ".

Президентът добави, че желае да даде опция на опозицията да покаже същинското си лице и направи оценката, че участниците в митинга са желали да създадат провокация, тъй като няма какво друго да кажат на жителите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР