Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че е шокиран

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, че е шокиран
Коментари Харесай

Вучич: Шокиран съм от изказването на Борел, може би ще отменя посещения в чужбина

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден, че е шокиран от изказването на европейския външен министър Жозеп Борел по отношение на обстановката с пререгистрацията на номерата на колите в Косово и разгласи, че в идващите дни ще направи послание към жителите, с цел да ги осведоми за натиска, оказван върху Сърбия и за решенията на страната по други значими въпроси, съобщи Танюг.

Вучич сподели, че заради актуалната обстановка в страната може да анулира някои авансово планувани визити в чужбина.

Борел съобщи по-рано през днешния ден, че " разрушителни дейности като палежа на коли са неприемливи. Споразуменията в разговора би трябвало да се съблюдават. Призовавам всички да работят сдържано ", написа Борел в Туитър.

Вучич съобщи, че е шокиран и обезпокоен от изказването на Борел и други хора и по тази причина ще изчака да мине визитата на /европейския медиатор Мирослав/ Лайчак, след което може да се случи по този начин, че да анулира някои от визитите си в чужбина, които са значими и контрактувани авансово, заради обстановката в страната.

Той разгласи, че ще се обърне към жителите на Сърбия в събота, неделя или понеделник.

" Ще им опиша детайлности от предходни диалози и желая да ги срещна с целия напън и двуличие, както и да не укривам нищо от тях. И най-после да кажа какви са нашите решения, както и да кажем на хората какво ще вършим и по всички други значими въпроси - за енергоносителите, храната и всичко друго ", сподели Вучич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР