Президентът на Сърбия Александър Вучич е домакин на четиристранна среща

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич е домакин на четиристранна среща
Коментари Харесай

Президентът на Сърбия е домакин на четиристранна среща с премиерите на България, Гърция и Румъния

Президентът на Сърбия Александър Вучич е хазаин на четиристранна среща довечера в Белград с министър председателите на България, Гърция и Румъния - Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Михай Тудосе. Това е втората среща на върха на четиристранния формат, първата през лятото беше по самодейност на българския министър председател.

Разговорът през днешния ден е продължение на вчерашната среща в София за интеграцията на Западните Балкани. В Белград да продължим с румънския сътрудник, с гръцкия сътрудник Ципрас и Вучич това пък, което вършим по пристанищата - Солун, Кавала, Александруполис, Бургас, Варна, Русе, Букурещ, Белград и Дунавската тактика, тъй че и Западните и Източните, и Южните Балкани да сме готови, сподели Бойко Борисов, който добави че Балканите са един район:

Западни Балкани - терминът на мен не ми харесва, има едни Балкани. Нито без нашите другари от Гърция, нито без Румъния, нито без България, които сме към този момент в Европейския съюз и несъмнено Словения, Хърватия - всички сме едно и би трябвало в този момент да помогнем и за Албания, Косово, Черна гора, Сърбия, Босна и Херцеговина. Не може да оставим празни петна. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР