Президентът на Съединените щати Джо Байдън иска опростяване на процеса

...
Президентът на Съединените щати Джо Байдън иска опростяване на процеса
Коментари Харесай

Байдън иска Украйна бързо в НАТО

Президентът на Съединените щати Джо Байдън желае опростяване на процеса на присъединение на Украйна към НАТО за ускорение на влизането й след края на войната с Русия. Това е декларирал почитан американски чиновник пред испанската новинарска агенция EFE.

Според този източник Байдън желае по този начин нареченият проект за деяние за присъединение за Украйна да бъде анулиран, което би означавало, че украинското държавно управление няма да би трябвало да взе участие в многогодишна стратегия, с цел да покаже, че е подхванало осъществяването на военните, стопански и политически промени, нужни за присъединение към военния съюз.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи по-рано, че би било " неуместно ", в случай че на Украйна не бъде препоръчано участие в НАТО на срещата на върха на Алианса във Вилнюс, съобщи The Guardian.

Володимир Зеленски написа в Twitter, че Украйна " заслужава почитание “, добавяйки, че наподобява " няма подготвеност “ да се предложения Украйна в НАТО или тя да стане член на Алианса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР