Президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че според разследването

...
Президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че според разследването
Коментари Харесай

Владимир Путин: Самолетът на Пригожин не е свален с ракета, открихме 5 килограма кокаин

Президентът на Руската федерация Владимир Путин съобщи, че съгласно следствието не е имало външно влияние върху самолета на предприемача Евгений Пригожин.
Той сподели това по време на на пленарното съвещание на Международния спорен клуб „ Валдай “, съобщи Газета.ру. На 23 август Пригожин почина в самолетна злополука 30 минути след политане от Москва.
Путин загатна, че става въпрос за вътрешен бойкот. Президентът твърди, че съгласно следствието в телата на жертвите са открити фрагменти от ръчни гранати. Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин му е докладвал за продължаващото следствие.
Руският президент добави още, че в офиса на компанията на Пригожин „ Вагнер “ в Санкт Петербург са открити 10 милиарда рубли в брой, както и пет кг кокаин.
Пригожин, който бе дълготраен другар на Путин, се обърна против съветското военно управление и провежда въоръжен прелом, който обаче самичък спря в последния миг. Още тогава Путин даде обещание да му отмъсти и няколкото седмици след метежа самолетът на Пригожин бе свален. Русия не позволи интернационалните проверяващи. Една от най-вероятните аргументи за самолетната злополука е поразяване с Противовъздушна отбрана система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР