Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че „военната операция“ в

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че „военната операция“ в
Коментари Харесай

Путин заяви, че се бие с „неонацисти“, а Зеленски настоя за разговор като мъже

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че „ военната интервенция “ в Украйна се развива по проект, съобщи Франс прес.

По негови думи страната му се бие с „ неонацисти “, с цел да избави руснаците и украинците, които съгласно него са „ един народ “. Той увери, че специфичната военна интервенция върви прецизно в сходство с графика, по проект.

„ Нашите военни вършат всичко допустимо, с цел да няма цивилни жертви измежду украинците “, сподели съветският президент. „ Руските военни са обезпечили филантропични коридори на цивилните да изоставен, само че украинската войска употребява цивилни като живи щитове. По този метод са се биели единствено нацистите, които са били брутални с локалното население. Поради тази причина Путин съобщи, че Русия дава доста жертви в Украйна, най-вече момчета родени към 2000 година, и реши да компенсира с рубли родителите им. Той съобщи, че всички ще получат по 7,21 млн. рубли към 112 хиляди лв.. Освен това ще се изплаща ежемесечна отплата на всеки член от фамилията на починалия, както и спомагателни обезщетения в размер на 5 млн. рубли. Всеки ранен военнослужещ също ще получи обезщетения.

В същото време Зеленски разгласи подготвеност за диалози с Путин и то като мъже. „ Трябва да приказваме като мъже, без обиди и условия “.

Президентът означи, че е подготвен да разиска всички въпроси, в това число хипотетичните проблеми с съветския език в Украйна и статута на Донбас.

„ Мисля, че би трябвало да приказваме без възмущение, без условия. Просто приказва като хора, като мъже. Много е значимо. Ако е допустимо, тъй като не знам какво му е в този момент, тъй като съдейки по стъпките му, има въпроси “ – сподели Зеленски.

Той означи, че е подготвен да разиска всички въпроси, в това число хипотетичния въпрос за съветския език в Украйна и статута на Донбас.

Държавният глава акцентира, че Украйна е подготвена за договаряния и желае мир.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР