Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че санкциите на Запада

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че санкциите на Запада
Коментари Харесай

Путин: Западните санкции са равностойни на обявяването на война

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че глобите на Запада против Русия са равносилни на оповестяване на война, съобщи „ Ройтерс “. " Тези наказания, които се постановат, наподобяват на оповестяване на война, само че популярност Богу, не се стигна до такава степен ", сподели Путин, говорейки пред група стюардеси в образователен център на " Аерофлот " край Москва. Той добави, че задачите му в Украйна са да отбрани рускоезичните общности посредством " демилитаризация и денацификация " на страната, тъй че тя да стане неутрална.

Путин съобщи, че всеки опит на друга мощ да наложи зона, неразрешена за полети в Украйна, ще бъде обсъждан от Русия като стъпка към боен спор. НАТО отхвърли настояването на Киев за въвеждане на зона, неразрешена за полети, с претекста, че това би довело до ескалация на войната отвън Украйна.

Руският държавен глава отхвърли опасенията, че в Русия може да бъде оповестено военно състояние или изключителна обстановка. Той съобщи, че сходна мярка се постанова единствено когато има забележителна вътрешна или външна опасност. " Не планираме да вкарваме какъвто и да е специфичен режим на територията на Русия, сега няма потребност ", добави той.

По думите на Путин военната инфраструктура в Украйна е съвсем изяло унищожена от съветската армия и интервенцията се движи по график. Той увери, че в нея вземат участие единствено професионални военни и няма новобранци. " В тази интервенция вземат участие единствено професионални бойци: офицери и такива, назначени на трудов контракт. Няма нито един наборник и не планираме да изпращаме такива. Повтарям още един път: в тази интервенция вземат участие единствено мъже, които непринудено са създали за себе си доста значим избор в живота си — да пазят родината. Те извършват тази задача с чест ",  добави президентът.

Руският президент разяснява и тематиката към спряната евакуация на цивилни в Мариопул, като съгласно него " локалните неонацисти " не позволяват жителите да изоставен града. " Неонацистите нямат никаква благосклонност към хората. Разстрелват даже своите военнослужещи ", изясни президентът на Русия.

По думите му на масата с договаряния стоят доста разновидности за демилитаризацията на Украйна. " Надяваме се на позитивен резултат ", добави Путин и още веднъж повторите тезата си, че страната би трябвало да бъде демилитаризирана, с цел да не бъде присъединена към НАТО.  " Решението да стартираме война беше тежко. Западът не обръща внимание, че от 2014 година насам в Добнас са починали сред 13 и 14 000 души ", уточни Путин.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР