Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че решението на Световната

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че решението на Световната
Коментари Харесай

Владимир Путин: Решението на WАDA противоречи на олимпийската харта

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че решението на Световната антидопингова организация опонира на олимпийската харта и заради тази причина Русия ще подаде тъжба в съда.

Вчера изпълкомът на WADA единомислещо взе решение да извади съветските спортисти от огромни интернационалните надпревари за период от четири години поради операции Руската антидопингова организация.

" Решението на WADA опонира на олимпийската харта и имаме всички учредения да подадем тъжба в КАС (Спортния трибунал в Лозана). Има и други съображения, само че е нужно всичко да бъде оценено от експерти и адвокати ", разяснява Путин.

Президентът на Русия смята, че съветските спортисти би трябвало да се състезават на огромните интернационалните надпревари под националния байрак, защото WADA няма искания към Олимпийския комитет на Русия.

" Доколкото разбирам WADA няма искания към Руския олимпийски комитет и освен това състояние, страната би трябвало да взе участие под националния байрак. Такава е олимпийската харта. По мое мнение всяко наказване би трябвало да бъде налагано самостоятелно. Наказанията не може да имат групов темперамент и да се постановат на хора, които нямат нарушавания ", сподели още съветският водач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР