Президентът на Русия Владимир Путин увери, че страната ще организира

...
Президентът на Русия Владимир Путин увери, че страната ще организира
Коментари Харесай

Путин: Евро 2020 е важно за Русия, защото Съветският съюз спечели първото европейско

Президентът на Русия Владимир Путин увери, че страната ще провежда на най-високо равнище домакинските си мачове от европейското състезание следващата година, заяви ТАСС. Според него шампионатът е с огромно значение за Русия.

" Ще създадем всичко допустимо, с цел да не разочароваме вас, почитателите и играчите ", обърна се Путин към президента на УЕФА Александър Чеверин по време на визитата му в Санкт Петербург.

" Този шампионат ще бъде специфичен, тъй като ще означи 60-ата годишнина (от основаването на турнира). За нас това е от огромна значимост, тъй като първото състезание преди 60 години беше извоювано от Съветския съюз ", сподели Путин.

Според президента на Русия известността на футбола в страната се повишава, като за това способстват семействата на огромни спортни конгреси като международното преди година. Путин добавя, че към 3 милиона души в Русия са свързани по някакъв метод с футбола.

Изказването му идва няколко дни, откакто комисия към Световната антидопингова организация (WADA) предложи страната да бъде осъдена да не приема спортни събития в идващите четири години поради продължаващите допинг кавги. Това може да отнеме домакинските мачове на Русия от европейското.

От своя страна, Чеферин похвали Русия за семейството на международното през 2018 година и добави, че УЕФА няма никакви подозрения в способността на страната да провежда огромни спортни конгреси.

По случай 60-годишнината от основаването на шампионата Евро 2020 ще се организира в 12 града в 12 страни. Санкт Петербург ще одобри три мача от групите и един четвъртфинал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР