Президентът на Русия Владимир Путин увеличи броя на украинските граждани,

...
Президентът на Русия Владимир Путин увеличи броя на украинските граждани,
Коментари Харесай

Путин опрости получаването на руско гражданство от жители на украинските части на Луганска и Донецка области

Президентът на Русия Владимир Путин усили броя на украинските жители, които могат да получат съветско поданство с опростена процедура. Съответстващият декрет на президента е оповестен на формалния портал за правова информация, оповестява ТАСС, представени от " Фокус ".
Според документа, на приемане на поданство посредством опростена процедура могат да разчитат украинците, живеещи освен в „ обособените региони на Донецка и Луганска области на Украйна “ (т.е. ДНР и ЛНР), само че и жителите на тези области, като цяло.
На 24 април Путин подписа декрет, който разрешава на жителите на непризнатите Донецка и Луганска национални републики да получат съветско поданство по банален метод. В документа се отбелязва, че това решение е взето за отбрана на правата и свободите награжданите и въз основа на общоприети правила и правила на интернационалното право. След това на териториите на републиките в Донбас бяха открити пунктове за приемане на документи за приемане на съветски паспорти. Първите паспорти, издадени по новите правила, бяха предадени на 14 юни в пунктовете в Ростовска област.
На 20 юни президентът по време на директната линия даде обещание да либерализира процеса на приемане на съветско поданство за жителите на Украйна във допустимо най-голяма степен. Той напомни, че указът, подписан в края на април, и редица други нормативни актове разрешават на жителите на Украйна, които са в Русия, да получат съветско поданство по банален метод. В същото време, Путин призна, че има проблеми, свързани с обстоятелството, че от жителите на Украйна се изискват документи, които те могат да получат единствено в Украйна.
Президентът даде обещание да види какви корекции би трябвало да се вършат в регулаторната рамка, тъй че въпросът да бъде решен всъщност, а „ не съгласно листчета хартия, които не могат да бъдат изпълнени ”. По-късно той инструктира Министерството на вътрешните работи на Русия да приготви оферти за даване на спомагателни преференции на жителите на Украйна, които желаят да получат съветско поданство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР