Президентът на Русия Владимир Путин постави под съмнение съществуването на

...
Президентът на Русия Владимир Путин постави под съмнение съществуването на
Коментари Харесай

Бивш зам.-външен министър: Има опасност Русия да къса парчета от свои съседи

Президентът на Русия Владимир Путин сложи под подозрение съществуването на Украйна като цяло и като страна. Това мнение изрази някогашният заместник-външен министър Милен Керемедчиев пред Българска национална телевизия за признаването на Доценска и Луганска национални републики от страна на съветския президент.

Русия има заплаха да къса части от свои съседи, посочи Керемедчиев. По думите на някогашния заместник-външен министър Владимир Путин освен съответно заплашва една или друга област на Украйна, а териториалната целокупност на страната. „ Путин затваря страницата, която беше отворена през 2014 година с Крим и продължава с Донецк и Луганск “, подсети Керемедчиев.

Според него Путин се пробва да сътвори буфер сред възходящата мощ на източното крилото на НАТО, като кримският сюжет може да се трансформира в грузинския сюжет. В момента това, което се случва в Украйна, би трябвало да се следи дейностите на украинската войска и какво решение ще вземе украинската Рада, уточни Керемедчиев.

Според него заплахата е да има опция за още дестабилизация в Украйна. Украйна е значима за Европа за страна със своите стопански благоприятни условия с европейските страни и за електрическата енергия. Много е значимо да се означи и ролята на Организация на обединените нации, открои Керемедчиев.

Според него забавно ще бъде по какъв начин ще реагират Китай и Турция. И двете страни поддържаха Минските съглашение, само че с лимитирана автономност на Донецк и Луганкс. Това слага и двете страни в с доста сложна позиция, сподели още Керемедчиев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР