Президентът на Русия Владимир Путин посрещна лидера на Северна Корея

...
Президентът на Русия Владимир Путин посрещна лидера на Северна Корея
Коментари Харесай

Чувствителни теми. Путин посрещна Ким Чен Ун на космодрума Восточний

Президентът на Русия Владимир Путин посрещна водача на Северна Корея Ким Чен Ун на космодрума " Восточний " в съветската Амурска област, написа Би Би Си. По-рано Кремъл заяви, че двамата ще разискват „ чувствителни тематики “ .

Преди визитата американски представители предизвестиха, че Москва може да търси оръжия и муниции, с цел да поддържа войната си в Украйна . В подмяна на това се чака Русия да даде икономическа и военна помощ на Северна Корея.

И двата режима са глобени, заради което търговията им с други страни е затруднена.

В сряда Путин разведе Ким Чен Ун из космодрума " Восточний " и сподели, че това е мястото на срещата им, защото севернокорейският водач има " огромен интерес към ракетното инженерство ".

Освен това Путин сподели, че Ким се интересува от развиването на севернокорейската галактическа стратегия и че Русия ще окаже подпомагане за спътниците на страната.

Попитан от кореспонденти дали двамата ще разискват оръжейна договорка, съветският президент сподели, че ще бъдат разисквани " всички тематики ".

Южнокорейската осведомителна организация Yonhap цитира Ким Чен Ун да споделя, че първото му пътешестване до Русия от четири години насам е ясна демонстрация на стратегическо значение.

Срещата сред двамата беше защитавана в загадка, като във вторник Путин заяви за желанието си да посети космодрума, само че без да разкрива задачата на пътуването си.

" Имам своя съответна стратегия там, когато стигна, ще разберете ", сподели президентът.

Ким Чен Ун пък във вторник с брониран трен и беше посрещнат на гара Хасан. Очакваше се обаче двамата водачи да се срещнат по-късно.

Това е първата задгранична аудиенция на Ким Чен Ун след Коронавирус пандемията. Последната му среща с Путин беше през 2019 година във Владивосток.

Северна Корея е една от дребното страни, които намерено поддържат Русия във войната ѝ против Украйна.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР