Президентът на Русия Владимир Путин не остана длъжен на изказването

...
Президентът на Русия Владимир Путин не остана длъжен на изказването
Коментари Харесай

Путин контраатакува след думите на Джонсън, че нямаше да има война ако беше жена

Президентът на Русия Владимир Путин не остана задължен на изявлението на английския министър-председател, че в случай че е бил жена е нямало да се стигне до нашествието на Украйна, съобщи БГНЕС.

Путин уточни решението на някогашния английски водач Маргарет Тачър да изпрати войски на Фолклендските острови като опровергаване на теорията на Джонсън.

" Искам единствено да напомня събитията от близката история, когато Маргарет Тачър реши да стартира военни интервенции против Аржентина за Фолклендските острови. И по този начин, една жена взе решение да стартира военни дейности. Следователно това не е напълно точна отпратка от страна на английския министър-председател към протичащото се през днешния ден ", стрелна Путин.

Руският водач продължи да подлага на критика постъпката на Англия преди 40 години да отговори с военни средства на опита на Аржентина да завземе едва обитаемоте английски острови в южната част на Атлантическия океан.

" Къде са Фолклендските острови и къде е Англия? ", попита Путин.

По думите му дейностите на Тачър са били подбудени от нищо друго с изключение на от имперски упоритости и предпочитание да потвърдят имперския си статут.

Москва неведнъж се афишира против западните военни интервенции в страни като някогашна Югославия, Афганистан и Ирак като образци за западен империализъм и двуличие.

Но по време на двугодишното си ръководство самият Путин се е сблъсквал с многочислени обвинявания в империализъм, като е желал принудително да разшири границите и въздействието на Русия в бившето руско пространство, а самият той е казвал, че би желал да обърне разпадането на Съветския съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР