Президентът на Русия Владимир Путин изпрати поздравления по случай 77-ата

...
Президентът на Русия Владимир Путин изпрати поздравления по случай 77-ата
Коментари Харесай

Путин с послание до сепаратистките ДНР и ЛНР: Победата ще бъде наша

Президентът на Русия Владимир Путин изпрати поздравления по случай 77-ата годишнина от успеха във Втората международна война на жителите и ръководителите на Беларус, Казахстан, Киргизстан, Азербайджан, Армения, Молдова, Таджикистан, Узбекистан, Абхазия, Южна Осетия, Туркменистан, ДНР и ЛНР, както и на народите на Грузия и Украйна, заяви уеб сайтът на Кремъл в неделя.

В поздравлението си президентът декларира, че на този ден се показва благодарност и почитание към бойците на фронта, които са съкрушили нацизма „ с цената на неописуеми жертви и трудности”.

Кремъл уточни, че в поздравлението си съветският водач е нарекъл общ дълг да се предотврати възраждането на нацизма, който е донесъл „ толкоз доста премеждия на хората от разнообразни страни”. Путин счита, че е належащо да се „ запазят и предадат на потомците” общите духовни полезности, истината за събитията от годините на войната и традициите на „ братската дружба”.

В приветствените си телеграми до водачите на ДНР и ЛНР Путин отбелязва: „ през днешния ден нашите военнослужещи, както и техните предци”, се борят един до друг, с цел да освободят родната си земя „ от нацистката мръсотия”. Той изрази убеденост, че „ както и през 1945 година, успеха ще бъде наша”, се споделя в изказването.

Освен това, допълват от Кремъл, в обръщение, адресирано до ветераните от Великата отечествена война и жителите на Украйна, Путин „ акцентира неприемливостта на отмъщението от страна на идеологическите наследници” на победените през Втората международна война.

В посланието се отбелязва още, че през днешния ден нацизмът „ още веднъж надига глава и се пробва да наложи своите безчовечен, безчовечен порядки”.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР