Президентът на Русия Владимир Путин и турският му колега Реджеп

...
Президентът на Русия Владимир Путин и турският му колега Реджеп
Коментари Харесай

Москва и Анкара са обезпокоени от атаките в Идлиб

Президентът на Русия Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Ердоган разискаха районни въпроси на среща на четири очи на интернационалното летище „ Жуковски” край Москва, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на турската частна телевизия НТВ.

След диалога Путин уточни, че Москва и Анкара са обезпокоени от офанзивите в зоната за деескалация в Идлиб. Русият президент добави, че е разискал взаимни стъпки с турския президент за дейности в сирийската провинция.
Сирийските Военновъздушни сили бомбардираха турска военна колона в Идлиб Според Дамаск конвоят е пренасял оръжие в бунтовната провинция
Според съветския държавен глава стабилизирането на ситуацията на терен е най-важното при разрешаването на сирийския въпрос. Путин сподели още, че се надява конституционната комисия на Сирия да стартира работа в най-скоро време.

Президентът на Русия удостовери присъединяване си в средата на септември в Анкара в среща на върха на Русия, Сирия и Иран по сирийския проблем.

Снимка: Reuters

Турският президент Ердоган на собствен ред посочи, че офанзивите на сирийския режим по провинция Идлиб нарушават спокойствието в региона, открито от Анкара и Москва.

Той акцентира, че Турция има право на самозащита по границите си и в случай че бъде нужно, ще вземе ограничения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР