Президентът на Русия Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун

...
Президентът на Русия Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Срещата с Путин е трамплин за по-близки отношения с Русия

Президентът на Русия Владимир Путин и севернокорейският водач Ким Чен-ун започнаха среща на четири очи, след диалога сред делегациите на двете страни в космодрума " Восточний ", предоха международните организации.

В началото на диалога на четири очи севернокорейският водач съобщи, че срещата му с Путин е трамплин за по-близки връзки с Русия. Ким също по този начин съобщи, че ще трансформира в безспорен приоритет двустранните връзки сред Северна Корея и Русия, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано по време на срещата сред делегациите на двете страни Ким изрази безспорна поддръжка с Русия в " свещенната й битка " й против империализма. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че двамата водачи ще обменят отзиви по най-актуални въпроси и увери, че двустранното съдействие сред Москва и Пхенян не е планувано против други страни и не би трябвало да поражда безпокойствие.

Песков добави, че не се планува приемането на документи след срещата на Путин и Ким, включително и на взаимна декларация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР