Президентът на Русия се въоръжи с черен маркер, водеше многобройни

...
Президентът на Русия се въоръжи с черен маркер, водеше многобройни
Коментари Харесай

Западните медии: Времето е на страната на Путин

Президентът на Русия се въоръжи с черен маркер, водеше многочислени бележки и радостно отговаряше на въпроси на своите съграждани повече от четири часа. Както пишат западните медии, Владимир Путин не наподобява уязвим и има съображение да е убеден, че Русия ще успее в спора със Запада за Украйна.

„ Владимир Путин се появи като боен водач с цялостен надзор върху хода на военните дейности и своята страна. Неговата убеденост беше демонстрирана на четиричасова конференция, която акцентира очевидната решителност на съветския водач да надживее Украйна и Запада “

„ Мирът ще пристигна, когато реализираме задачите си “, сподели Путин. Говорейки за военната помощ на Запада за Украйна, той добави: „ Те получават всичко на облага. Но тази облага може да свърши в един миг и наподобява, че към този момент стартира да свършва “, по този начин „ Ню Йорк Таймс “ цитира съветския президент.

Според създателите на изданието „ Путин е приказвал в четвъртък от позиция на относителна мощ “. „ Руските войски отблъснаха украинска контранастъпление тази година и в този момент нападат в няколко региона по фронтовата линия. Военното произвеждане в Русия се усилва и западните наказания не съумяха да навредят на стопанската система “, прибавят анализаторите.

„ Призовавайки за денацификация на Украйна, нейната демилитаризация и безпристрастен статут, съветският президент зае твърда линия, изисквайки безусловна капитулация на Украйна след половинчатото контранастъпление на ВСУ това лято и забавянето на американската военна помощ за Украйна, породено от партизански битки във Вашингтон “, прибавя „ Гардиън “.

Също по този начин означи желанието на президента да успокои обществеността с изказването, че „ съветската войска е набрала в редиците си съвсем 500 хиляди военнослужещи по контракт “, тъй че военните не се нуждаят от готовност.

Подобна позиция споделя и „ Файненшъл Таймс “: „ Путин има намерение да продължи битката, в случай че Киев не капитулира. Неговите претенции, които също включват Украйна да се откаже от молбата си за участие в НАТО, всъщност се равняват на нейната цялостна капитулация и приемане на дълготрайното владичество на Русия.

„ В същото време украинският оптимизъм избледня в последно време, защото решимостта на Запада да поддържа Киев отслабва. Путин също загатна, че Русия има проекти за други два украински района на Черно море, които съгласно него „ нямат нищо общо “ с Украйна. „ Одеса е съветски град. Ние знаем това. Всеки знае това. Но не, те измислиха всевъзможни исторически нелепости “, цитира „ Файненшъл Таймс “ думите на съветския водач.

Нещо повече, „ Путин настоя, че спорът в Украйна е нищо спрямо бедствието в Ивицата Газа: „ Вижте какво се случва в Ивицата Газа и забележете разликата. Нищо сходно не се случва в Украйна. ”

„ Блумбърг “ също счита, че „ Путин има причина да се усеща убеден в обстановка, в която Зеленски се бори да получи повече помощ от Запада “. „ Това се случи, откакто лятната контраатака на ВСУ не съумя да пробие отбранителните линии на Русия, което разочарова съдружниците и усили подозренията по отношение на способността на Киев да отблъсне армията на Путин “, показват създателите.

Германските медии се пробват да поясняват изказванията на Путин, като се базират на съзнанието на руснаците. „ Путин има сили да продължи спора. И няма да се поддаде, ще желае да реализира минималните си цели. Това е Путин. Той чудесно схваща, че губещите не се слушат, за разлика от спечелилите. Затова той ще се опита да докара тази война за себе си и за Русия до победа. Това е съветската визия за протичащото се, ни повече, ни по-малко “, написа вестник „ Ди Велт “.

Кореспондентът на „ Ди Велт “ Кристоф Ванер също добави: „ Москва заобикаля глобите, където може. Русия сътвори горист флот от петролни танкери, с които продава петрола си на тези сътрудници, за които това не е проблем. Тя получава големи суми пари, а отбранителната ѝ промишленост работи още от руско време. Освен това се прави рационализация. ”

Британските медии се притесняват, че Русия ще се намеси в проектите на Запада и се надяват да интегрират Украйна в неговите структури. „ Когато водачите на Европейски Съюз се срещнаха в Брюксел, в Москва техният антагонист, президентът Путин, говореше толкоз войнствено, както постоянно. Русия се поучи от грешките си и се въоръжава по-бързо, в сравнение с Украйна се въоръжава със Запада. И времето е на негова страна “, съгласно „ Скай Нюз “.

„ Разногласията във Вашингтон и Брюксел могат да застрашат бъдещата поддръжка за Украйна. Ще има още доста стадии в продължаващите десетилетия старания за присъединение към Европейски Съюз, всеки от които може да провали възможностите му. Затова не трябва да се заблуждаваме по отношение на решимостта на Путин да направи всичко допустимо, с цел да предотврати това “, считат в Лондон.

На собствен ред френските медии, в това число вестник „ Льо Фигаро “, обърнаха внимание на думите на Путин за готовността на Москва да сътрудничи с Париж и рецензиите към Еманюел Макрон за спиране на контактите. „ Ако има интерес, апелирам, подготвени сме. Ако няма интерес – ще минем без него “, цитира президента най-старият вестник във Франция.

В същото време „ Льо Монд “ написа, че визитата на Путин в Близкия изток и неговата огромна конференция би трябвало да изпратят ясни сигнали: Русия се чува, тя играе водеща роля в света, върви напред и не се счита за затънала в Украйна. „ Днес Путин е в по-добра обстановка, в сравнение с преди година и има вяра, че времето в този момент е на негова страна “, означават създателите.

„ Въоръжен с черен флумастер, Путин си водеше значителни бележки, наблягайки думи и заобикаляше абзаци. Изглеждаше провиснал и много жизнен, макар кашлицата, която се появи на четвъртия час поради климатика “, прибавят създателите на списание „ Льо Понт “, акцентирайки непримиримостта на президента във връзка с спора в Украйна.

„ Той не се усеща уязвим, наподобява убеден и чете литургията на руснаците “, обобщава един от трите най-големи френски вестника „ Либерасион “. „ Той разгласи, че ще се кандидатира през март 2024 година Между другото, в същите тези дни Руската федерация ще отпразнува десетата годишнина от обединяването с Крим “, напомня изданието, обръщайки внимание на думите на Путин за „ безмълвното съучастничество на Европа “ в проведения прелом в Киев от „ нашите американски другари “.

На този декор украинските медии и блогъри обърнаха особено внимание на сякаш „ неуместните за Кремъл “ въпроси, които бяха показани на екраните в залата, където Путин обобщава „ Резултатите от годината “. „ С днешната конференция на Путин беше обвързван скандал поради изявление на Алексей Арестович, който видя в него знак, че Русия има преимущество пред Украйна “, написа „ Страна. “

„ Путин дава конференция на жълто-син декор. Ако Зеленски беше приказвал в бяло-синьо-червен, към този момент да е изгорен. Путин ни назовава братя и един народ, а ние тях прасета и орки. На екрана на Путин има неуместни въпроси от руснаци. Според вас кой има преимущество: ние или те? “, цитира изданието разсъжденията на някогашния приятел на Зеленски.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР