Президентът на Република Сръбска (РС) Милорад Додик се обяви против

...
Президентът на Република Сръбска (РС) Милорад Додик се обяви против
Коментари Харесай

Додик се обяви против изборните реформи

Президентът на Република Сръбска (РС) Милорад Додик се разгласи срещу огромните промени в региона на изборите, целящи възстановяване на прозрачността. Додик даде обещание да блокира решенията на централните институции на Босна и Херцеговина (БиХ), в случай че те не бъдат анулирани, съобщи Агенция Франс Прес.


Забележките на президентът на районен съд пристигнаха няколко дни откакто висшият интернационален представител на БиХ Кристиан Шмид разгласи проектите за преразглеждане на изборните закони.

Шмид е претрупан да следи за осъществяването на Дейтънското съглашение, което постави завършек на кървавата революция в БиХ през 90-те години на предишния век.

Той разполага с необятни пълномощия, в това число да постанова или анулира закони и да уволнява определени чиновници.

Додик отхвърли да признае пълномощията на Шмид, откакто Русия и Китай се отхвърлиха от поддръжката си за пратеника в Организация на обединените нации.

Додик съобщи пред Народното събрание на районен съд (ентитет в границите на БиХ), че в случай че пакетът за изборна промяна не бъде анулиран в седемдневен период, той ще блокира решенията, взети в централните институции на БиХ.

" Ще стигна до дъно за районен съд и за сръбския народ. Започвам нова фаза на битката ", сподели Додик./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР