Президентът на ракетно-космическата корпорация “РКК Енергия Владимир Солнцев даде повече

...
Президентът на ракетно-космическата корпорация “РКК Енергия Владимир Солнцев даде повече
Коментари Харесай

Президентът на РКК Енергия разказа за предстоящите туристически полети на Союз до Луната

Президентът на ракетно-космическата корпорация “РКК Енергия ” Владимир Солнцев даде повече информация за възможните туристически полети на кораби “Союз ” до Луната.

Засега спомагателни отбрани против радиация не се плануват да бъдат конфигурирани.

“В днешния ден спомагателни конструкторски решения за превъзмогване на заплахата от галактическа радиация не са планувани. Преодоляването на радиационните пояси ще стане задоволително бързо, заплаха съществува при продължителна работа на галактическия уред. А целият полет ще се реализира в границите на 6-7 дни ”, споделя Солнцев.

По-рано Солнцев оповести, че компанията е намерила осем души, които са подготвени да се насочат на странствуване до Луната на борда на осъвременен галактически транспортен съд “Союз ”. Според неговите думи един от тези искащи е режисьорът Джеймс Камерън, а измежду останалите има искащи от Япония.

Но “Енергия ” ще стартира да работи по казуса едвам когато бъде набрана “критична маса ” от потвърждения за поръчки на полети до Луната. Смята се, че целият план ще бъде приключен в границите на 5-7 години. Стойността на едно странствуване възлиза на 120 милиона $.

Изстрелване на ракета “Союз-ФГ ” с транспортен съд “Союз-МС ” през юли. Credits: NASA/Bill Ingalls

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР