Президентът на Полша Анджей Дуда заяви, че ще предложи изменения

...
Президентът на Полша Анджей Дуда заяви, че ще предложи изменения
Коментари Харесай

Полският президент предложи промени в спорния закон за руското влияние

Президентът на Полша Анджей Дуда съобщи, че ще предложи промени в , реагирайки на рецензиите, че това може да докара до възбрана опозиционни политици да заемат обществени длъжности, предава Ройтерс.

Дуда сподели в понеделник, че ще подпише законопроекта, с цел да разреши профилиран панел да проверява дали опозиционните партии са разрешили на Полша да бъде непозволено повлияна от Русия и затова прекомерно подвластна от нейното гориво, когато са били на власт.

Законът беше посрещнат с рецензии от юристи и опозиционни политици, както и, които показаха угриженост, че той може дейно да забрани на лица да заемат обществени длъжности без подобаващ правосъден надзор.

" Ужасен от тези изказвания (...) приготвих изменение на закона, серия от разпореждания, които контролират или променят наредбите в този закон, които провокираха най-големи несъгласия ", сподели Дуда в телевизионно изказване.

Той сподели, че препоръчаните промени ще включват възбрана на членовете на Народното събрание да стават членове на комисията, ще разрешават обжалване пред общ съд и ще отстранен наредбите, които биха разрешили възбрана на хора да заемат обществена служба.

" Предлагам тези ограничения да бъдат отстранени, като остане единствено изказването на комисията, че лице, за което е открито, че работи под съветско въздействие, не подсигурява вярното осъществяване на публичните му отговорности ", сподели той.

Дуда сподели, че изменението на закона ще бъде импортирано в Народното събрание в петък.
 Полша сменя името на Калининград, за Русия това е полуда
Полша сменя името на Калининград, за Русия това е полуда

Кремъл дефинира желанието на Варшава като " неприятелски акт "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР