Президентът на Литва, Гитанас Науседа, не изключва пълното затваряне на

...
Президентът на Литва, Гитанас Науседа, не изключва пълното затваряне на
Коментари Харесай

Литва е изправена пред крайно решение - пълно затваряне на границата с Беларус

Президентът на Литва, Гитанас Науседа, не изключва цялостното затваряне на границата с Беларус заради наличието на бойци от ЧВК " Вагнер " на територията на прилежащата страна, предава " Фокус ", цитирайки ТАСС.

На конференция с полския министър председател Матеуш Моравецки след общо посещаване на танковия полк " Сувалки ", Науседа акцентира, че би трябвало да се обсъдят логаритми за деяние, в това число затваряне на границата с Беларус, в съгласуваност сред Полша, Литва и Латвия.

Полша също съобщи опцията за цялостна изолираност на Беларус. Според Моравецки, сега на територията на Беларус може да има към 4000 членове на ЧВК " Вагнер " или " малко повече ".

И двамата държавни ръководители предизвестиха, че ЧВК " Вагнер " може да бъде употребена за провокации против Полша и балтийските страни, както и на целия Източен фланг на НАТО или за изостряне на миграционната рецесия. Моравецки уточни, че вагнеровците " може да се дегизират [и да се представят] за незаконни мигранти, с цел да обхванат на територията на Полша и други страни от НАТО и да провеждат бойкот там... Затова разполагаме нашите войски в източната част на страната, с цел да укрепим източния фланг на НАТО и Европейски Съюз ", разгласи по-рано полският министър председател, цитира " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР