Президентът на Литва Даля Грибаускайте отказа да поздрави президента Владимир

...
Президентът на Литва Даля Грибаускайте отказа да поздрави президента Владимир
Коментари Харесай

Президентите на САЩ и Литва отказаха да поздравят Путин

Президентът на Литва Даля Грибаускайте отхвърли да поздрави президента Владимир Путин с преизбирането му за нов мандат на неделните избори, на които събра съвсем 77% поддръжка от гласувалите.

" Докато Русия не прояви почитание към правилата на интернационалното право и подценява правата и ползите на други страни, ще се въздържим от поздравления ", се споделя в известие на пресслужбата на президента, представено от организация BNS.

Преди това и президентът на Полша Анджей Дуда се въздържа да изпрати приветствена депеша след изборите от 18 март. " Малко занимателно е, когато някои се пробват да поздравяват, преди да са оповестени формалните резултати и да са приети изборите ", разяснява Кшищоф Шчерски, шеф на кабинета на президента.

В понеделник и Белият дом не поздрави Путин, защото там решили, че успеха му така и така била явна. " Не сме сюрпризирани от резултата. Ще работим за насърчаване на връзките с Русия и ще постановяваме наказания, в случай че Русия заплашва ползите ни. Но също ще търсим благоприятни условия за взаимна работа в случаите, когато това подхожда на ползите ни ", изясни Хоуган Хидли, представител на администрацията.

Телефонен диалог Тръмп - Путин е имало във вторник, заяви " Ройтерс ", само че към този момент няма детайлности за него.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Русия (26)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР