Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, коментира предстоящото увеличение

...
Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, коментира предстоящото увеличение
Коментари Харесай

Шефът на Ла Лига Хавиер Тебас настоява за промяна във формата на Шампионската лига

Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, разяснява идното нарастване на клубовете в същинската фаза на Шампионската лига. Той адмирира решението към шампионата да се причислят и други тимове, само че счита, че самата система, по която се организира шампионата, би трябвало да се реформира.

" През 2024 година ще има нов модел на Шампионска лига, само че би трябвало да стартира работа върху друг вид формат, който ще разреши връщане към корените на шампионата. Тоест, да съберете допустимо най-вече първенци от цяла Европа. Въпреки обстоятелството, че съставлявам Ла Лига, ще кажа, че четири испански клуба не са най-хубавото решение за Шампионската лига. Същото важи и за Серия “А ”, Бундеслигата, Премиър лийг. Клубовете, които играят в надпреварата, печелят толкоз доста, че има доста огромна разлика сред тях и останалите клубове във вътрешните лиги. Грешен ход беше, че през 2016 година още повече места в Шампионската лига бяха дадени на клубове от огромните шампионати ", сподели Тебас пред " Mundo Deportivo ".

От сезон 2024/25 броят на участниците в Шампионската лига ще се усили от 32 на 36, а мачовете ще се играят по швейцарската система.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР