Президентът на Китай Си Дзинпин ще участва в срещата на

...
Президентът на Китай Си Дзинпин ще участва в срещата на
Коментари Харесай

Китайският президент ще участва в срещата на върха на БРИКС в Южна Африка

Президентът на Китай Си Дзинпин ще взе участие в срещата на върха на групата БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка) в Република Южна Африка другата седмица, заяви през днешния ден говорителката на китайското министерство на външните работи Хуа Чунин, представена от държавната новинарска организация Синхуа и Българска телеграфна агенция.

Тя посочи, че Си ще бъде на държавно посещаване в РЮА от 21 до 24 август по покана на своя южноафрикански сътрудник Сирил Рамапоса. Той ще взе участие в 15-ата среща на върха на БРИКС - група, която сплотява огромни, бързо разрастващи се стопански системи - от 22 до 24 август в Йоханесбург. Освен това Си и Рамапоса ще ръководят взаимно лидерския разговор Китай-Африка.

Това ще е второто посещаване на китайския президент в чужбина тази година по-късно в Русия в края на март, отбелязва Франс прес.

За сметка на това съветският му сътрудник Владимир Путин, против който има издадена от Международния углавен съд заповед за арест поради ролята му във войната в Украйна, няма да пътува до РЮА, която е страна по статута на основания в Хага арбитражен съд.

Си Дзинпин към този момент посети най-южната страна в Африка през 2018 година в границите на тактиката на Китай да ускори своите политически и стопански връзки с континента.

На срещата на върха на БРИКС са поканени общо 69 страни, в това число всички африкански страни.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР