Президентът на Китай Си Дзинпин беше преизбран за генерален секретар

...
Президентът на Китай Си Дзинпин беше преизбран за генерален секретар
Коментари Харесай

Си Дзинпин беше преизбран за генерален секретар на Китайската комунистическа партия

Президентът на Китай Си Дзинпин беше избран отново за общоприет секретар на ръководещата в страната комунистическа партия. Това ще бъде третият му петгодишен мандат на поста.

Си беше избран отново с скришен избор на Централния комитет на К итайската комунистическа партия . Комитетът беше определен след края на 20-ия Конгрес на партията, който публично приключи в събота. Президентът получи и нов мандат като ръководител на Централната военна комисия на партията, както и за това да остане отпред на въоръжените сили на страната.

Беше образувано и новото Политбюро на Централния комитет. То ще се състои от 24 души, измежду които няма нито една жена за пръв път от 25 години насам.

Във всяка от структурите бяха назначени повече хора, които са близки до Си Дзинпин, разяснява Агенция Франс Прес. От организацията означават също, че Конгресът на комунистите е заздравил хватката на китайския водач върху властта. Очаква се през март той да бъде избран отново за невиждан трети следващ мандат като президент на страната.

Си застава отпред на партията в края на 2012 година и става президент през март 2013 година Трети мандат на процедура може да го направи най-влиятелния китайски водач след Мао Дзедун.

През десетте си години на власт Си разшири китайското интернационално въздействие с планове като самодейността " Един пояс, веднъж ", усили военния потенциал, понижи икономическото неравноправие, в профил политическите си противници и нарежда Пекин като международна суперсила на външнополитическата сцена.

Той също по този начин отстрани рестриктивните мерки на груповото управление на своите прародители Ху Дзинтао и Дзян Дзъмин и се отдръпна от икономическите промени, които способстваха за възхода на Китай през последните десетилетия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР