Президентът на Казахстан нареди на армията и органите на реда

...
Президентът на Казахстан нареди на армията и органите на реда
Коментари Харесай

В Казахстан армията вече стреля без предупреждение

Президентът на Казахстан подреди на армията и органите на реда да стрелят без предизвестие против " нарушителите ". " В чужбина приканват за договаряния за спокойно решение на казуса. Каква нелепост! Какви договаряния с нарушители, с убийци ", съобщи Касъм-Жомарт Токаев в следващото си телевизионно послание.

Той продължи да приказва, че " си имаме работа с добре готови и въоръжени бандити - както локални, по този начин и задгранични ", само че още веднъж без даде никакви доказателства за думите си. " Именно с бандити и терористи и би трябвало да ги унищожаваме ", добави той.

От сутринта на територията на цялата страна е въведено " сериозно алено " равнище на терористична заплаха и на всички места се организира антитерористична интервенция. Според изданието Tengrinews това значи, че спецслужбите могат да претърсват всекиго, да вършат обиски, да стопират транспортни средства, както и да не разрешават трафика.

Репортери на съветски медии оповестяват, че в Алмати не престават да се чуват изстрели и по улиците се виждат убити, а при опит да приближат мястото на случаите военните стартират да стрелят във въздуха, с цел да ги прогонят.

Миротворческата интервенция на силите на съдружниците от Организацията на Договора за групова сигурност към този момент е в цялостна мощ, откакто и парламентите на последните две страни - Таджикистан и Киргизстан - утвърдиха изпращането на свои елементи. Командващ на силите, чиято бройка към момента не се оповестява, е началникът на съветските въздушно-десантни войски ген. Андрей Сердюков.

Токаев съобщи в обръщението си, че изключително доста благодари на президента Владимир Путин, че " доста оперативно и по приятелски топло реагира на моето искане ". След това той благодари на водачите на Китай, Турция и други страни, които го подкрепили, и изрече състрадание на роднините на убитите и починалите в събитията.

Президентът се нахвърли върху правозащитните организации, които се събирали където и когато си желаят, което отвличало полицията да ги огранява, вместо да си прави работата, а там униформените били обект на обидини и принуждение. На интензивността им Токаев приписа блокирането на интернет, от което страдали всички, в това число бизнесът.

Последва офанзива и против медиите. " В същността си подстрекателската роля на за нарушение на реда играят така наречен свободни средства за всеобща информация и задгранични дейци (бел.ред. - нормално под това управляващите имат поради някогашният банкер Мухтар Аблязов, упрекван за максимален съперник на управлението), които са доста надалеч от ползите на нашия народ. Може уверено да се каже, че тези безотговорни демагози станаха съубастници в разгръщането на нещастието в Казахстан ", добави той.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР