Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев поиска военна помощ от чужбина

...
Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев поиска военна помощ от чужбина
Коментари Харесай

Президентът на Казахстан поиска военна помощ отвън, за да потуши протестите

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев изиска военна помощ от чужбина за потушаването на митингите в страната си. Молбата му беше отправена към страните, които членуват в Организацията на Договора за групова сигурност (ОДКБ). Освен самия Казахстан в тази военна организация членуват Русия, Беларус, Таджикистан, Киргизстан и Армения.

Токаев изиска помощ от своите съдружници в чужбина, с цел да може страната му " да преодолее терористичната опасност ". Той дефинира митингите като " акт на външна експанзия " и като " директна опасност за целостта на страната ". Президентът назова протестиращите " банди " и ги упрекна в тероризъъм, в нахлуване над сънародници и в това, че са минали през " сериозна подготовка в чужбина ".



" Тези терористични банди в действителност са интернационалните, минали са през сериозна подготовка в чужбина и тяхното нахлуване над Казахстан би трябвало да се преглежда като акт на експанзия ", сподели Токаев по малкия екран.

В предходните дни президентът към този момент беше казвал, че уличните митинги са предизвикани от " задгранични сили " и от проводници на непознати ползи вътре в Казахстан. В апела си за военна помощ към страните на ОДКБ президентът добави, че самият той е получил молби от поданици на Казахстан " незабавно да им помогне " (да се спасят от " терористите " ).

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР