Президентът на Израел Ицхак Херцог заяви, че подкрепя нуждите в

...
Президентът на Израел Ицхак Херцог заяви, че подкрепя нуждите в
Коментари Харесай

Президентът на Израел с визита в ОАЕ, прелетя над Саудитска Арабия в "наистина трогателен момент"

Президентът на Израел Ицхак Херцог съобщи, че поддържа потребностите в региона на сигурността на Обединените арабски емирства и търси по-силни районни връзки по време на първата си дипломатическа аудиенция в страна от Персийския залив.

Държавният глава на Израел е разискал с принц шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян в продължение на над два часа съдействието в областта на стопанската система, търговията, вложенията, развойните действия, технологиите и опазването на здравето, както и в областта на сигурността.

Престолонаследникът на Абу Даби е изразил вяра визитата да ускори двустранните връзки и е подчертал, че двете страни споделят общи визии по отношение на заканите за районната непоклатимост и мира, изключително що се касае до тези, подбудени от бунтовници и терористични сили.

Ицхак Херцог е декларирал, че напълно поддържа потребностите в региона на сигурността на Емирствата и осъжда във всичките ѝ форми и език каквато и да е офанзива против суверенитета им от терористични групи.

Миналия месец Абу Даби беше ударен от ракета при офанзива с дрон, при която починаха трима задгранични служащи. Това беше първото нахлуване с жертви против Емирствата, отговорност за което поеха йеменските хути - бунтовници, подкрепяни от Иран.

Президентът на Израел е разговарял и с външния министър на Обединените арабски емирства, която е третата арабска страна след Египет и Йордания, открила преди 16 месеца дипломатически връзки с Израел.

На път към Обединените арабски емирства самолетът на Ицхак Херцог е минал над Саудитска Арабия, което той дефинира като " в действителност покъртителен миг ".

Рияд и Израел не са открили дипломатически връзки, само че Израел е заявил, че желае такива. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР