Президентът на Израел Ицхак Херцог заяви, че няма да остави

...
Президентът на Израел Ицхак Херцог заяви, че няма да остави
Коментари Харесай

Президентът на Израел: Антисемитският ракурс се разраства и сред демократичния Запад

Президентът на Израел Ицхак Херцог съобщи, че няма да остави без отговор популяризирания антисемитизъм от Иран. Той приказва пред евродепутатите във връзка интернационалния ден на Холокоста. " Антисемитският ракурс се разраства и измежду демократичния запад, отричането на Холокоста още съществува ", сподели още той, представен от БНР.

" Антисемитизмът е деен и във виртуалните платформи, популяризира се в рекордни периоди, а ужасяващите туитове в действителност убиват. Трябва да откриете пандемията на антисемитизма и да се борите с нея непременно ", сподели Херцог.

По-рано на взаимен брифинг с председателката на Европарламента Роберта Мецола той акцентира, че иранският режим освен обществено приканва за унищожаването на Израел, само че и убива своите жители, които се борят за независимост.

" Докато Иран продължава да популяризира ненавист, оръжия и гнет по целия свят, в това число и в Украйна и се пробва да подкопае международния ред и до момента в който заплашва съществуването на единствената еврейска страна в света - Израел, не можем да оставим това без отговор, " съобщи Херцог.

" Всичко, което виждаме в Иран, провокира огромно безпокойствие ", сподели от своя страна председателката на Европейския парламент Роберта Мецола.

" Сътрудничеството, което виждаме с Русия в подтекста на нашествието ѝ в Украйна, би трябвало да бъде освен наказано, само че и да получи отговор. Ние отправихме апел предходната седмица към другите институции и ще продължим да го вършим, да подхващат нужните стъпки, с цел да отидат оттатък политическите изказвания и да подхващат съответни дейности, " изясни шефката на Европарламента.

" Да си антисемит, значи да си античовек ", сподели по-късно пред пленарната зала Мецола.
" Трябва да продължим да приказва, с цел да не забравим ", бе безапелационна тя, визирайки всеобщото изтребване на евреите от нацистка Германия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР