Президентът на италианския гранд Ювентус - Андреа Аниели, отправи поредни

...
Президентът на италианския гранд Ювентус - Андреа Аниели, отправи поредни
Коментари Харесай

Андреа Аниели: В момента има действаща Суперлига и тя е английската Висша лига

Президентът на италианския гранд Ювентус - Андреа Аниели, насочи следващи рецензии към УЕФА и ФИФА по проблема с плана за Суперлига. Той счита, че сега тя съществува под егидата на двете организации, само че облагодетелства единствено шепа клубове.

„ Постепенно британската Висша лига ще притегли целия футболен хайлайф, който се ориентира там, където заплащат най-добре. Това е самобитна Суперлига. Очаква се да забележим два британски клуба във финала на Шампионската лига, а един британски и един шотландски биха могли да спорят на финала в Лига Европа “, сподели Аниели пред Calcio e Finanza.

Той планува задълбочаване на тази наклонност с оглед обстоятелството, че към този момент и Нюкасъл Юнайтед се употребява с неограничените финансови запаси на новите си арабски притежатели.

Андреа Аниели е измежду малцината, които към момента не са се отказали от концепцията за публична Суперлига, в която да се включат най-успешните клубове от водещите шампионати. Той желае УЕФА да се включи в ролята на регулатор, който да подсигурява честността в провеждането на шампионата, само че за в този момент президентът на федерацията - Александър Чеферин, не дава и да се издума по тази тематика.

В Европейския съд има заведено дело, което оспорва монополизма на УЕФА върху футбола на „ остарелия континент “. В предишното е имало и други сходни проблеми, които са отивали в интерес на новосформираните федерации, само че те са били в други спортни дисциплини, като фехтовката и тениса на маса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР