Президентът на Иран Хасан Рохани защити ядрената сделка от 2015-а,

...
Президентът на Иран Хасан Рохани защити ядрената сделка от 2015-а,
Коментари Харесай

Рохани към Тръмп: Иранската сделка е неотменяема

Президентът на Иран Хасан Рохани отбрани нуклеарната договорка от 2015-а, като съобщи, че и 10 Доналд Тръмповци не могат да върнат обратно изгодите от нея за страната му, съобщи АП. Коментарът на Рохани идва в миг, когато се чака американският президент или да анулира нуклеарната договорка или да предприеме нови наказателни ограничения против Иран.

Спрямо нуклеарните договорености и нуклеарната договорка постигнахме привилегии, които са неотменими. Никой не може да ги анулира, нито господин Доналд Тръмп, нито 10 други Тръмповци. Тези привилегии са неотменими. Днес в случай че Съединени американски щати наруши нуклеарната договорка, целият свят ще осъди Америка, не Иран. Успяхме да стабилизираме нашите нуклеарни права. Нашият народ постоянно ще ги пази като свое неотменно право. Доказахме това неотменно право на Организация на обединените нации и в света на дипломацията, съобщи Рохани пред студенти в Техеранския университет.

Според нуклеарното съглашение от 2015-а Иран се съгласи да ограничи нуклеарната си активност в подмяна на повдигането на множеството наказания, измежду които и за износа на нефт.

Очаква се Тръмп да предприеме нови дейности против Иранската революционна армия и подкрепяната от Иран шиитска въоръжена формация Хизбула.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР