Президентът на Хърватия Зоран Миланович нарече погрешно и неморално оспорването

...
Президентът на Хърватия Зоран Миланович нарече погрешно и неморално оспорването
Коментари Харесай

Хърватия: Скопие и Тирана са държани по безобразен начин пред вратата на ЕС!

Президентът на Хърватия Зоран Миланович назова " неправилно и аморално " оспорването на езика и идентичността освен на народа на прилежаща страна, а и на други страни, оповестяват македонските уеб сайтове, представени от Българска телеграфна агенция.

" Когато се навлиза в нечие интимно пространство, в деликатни неща като идентичността, правото на име и правото на език, това не свършва добре, изключително в случай че претекстовете са опортюнистични ", сподели Миланович на взаимна конференция с президента на Северна Македония Стево Пендаровски, който е на посещаване в Хърватия.

" Какво би се случило, в случай че Хърватия сложи под въпрос черногорската или босненската еднаквост и език? ", запита той.

По негова оценка Република Северна Македония и Албания са държани " по възмутителен метод " пред вратата на Европейски Съюз.

" Македония и Албания би трябвало да стартират договарянията допустимо по-скоро и това няма да бъде елементарно. Подобни послания като тези, които се изпращат, са обезсърчителни, даже дискриминаторски ", счита Миланович.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР