Президентът на Хърватия Зоран Миланович е издал заповед до началника

...
Президентът на Хърватия Зоран Миланович е издал заповед до началника
Коментари Харесай

Хърватия забрани прелитанията на военни самолети над всички градове в страната

Президентът на Хърватия Зоран Миланович е издал заповед до началника на Главния щаб на Въоръжените сили на Хърватия адмирал Роберт Хран, с която най-строго се не разрешават прелитания на военни самолети над Загреб и всички останали градове в Хърватия, заяви кабинетът на президента, представен от уеб страницата Индекс.

В падналия боен дрон в Загреб е имало 120 кг самолетна бомба с 40 кг експлозив Хърватският президент е наредил през вчерашния ден на началника на Главния щаб на Въоръжените сили на Хърватия незабавно да се проверява и дефинира отговорност за смущаването на спокойствието на жителите в Загреб.

В рамките на планувани двустранни действия на хърватската войска с френския боен флот през вчерашния ден бе извършено взаимно обучение на водачи от 191-ва ескадрила изтребители на хърватските Военновъздушни сили и френски водачи на самолети Рафал от самолетоносача " Шарл де Гол ".

Падналият в Загреб неидентифициран обект е боен дрон Съвместните полети на хърватски МиГ-21 и френските Рафал бяха извършени над въздушното пространство на Истрия, Лика и Кодрун и над градовете Риека, Пула и Задар. Хърватските и френските водачи прелетяха и над Загреб сред 16:45 и 17:45 часа през вчерашния ден, заяви министерството на защитата на Република Хърватия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР