Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му ще посетят

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му ще посетят
Коментари Харесай

Щайнмайер отива в Дания на фона на скандала с подслушването

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и брачната половинка му ще посетят Дания на 12-13 юни, хпредаде БГНЕС. Те ще вземат участие в церемонията по отбелязването на 100-годишнината от демаркацията на границата сред двете страни, която бе анулирана предходната година поради пандемията от COVID-19, заяви пресслужбата на немския държавен глава.
В програмата на визитата е включена вечеря с министър-председателя на Дания, взаимни мероприятия с кралицата на Дания Маргрете II и вечеря по нейна покана.
 Моравецки подлага на критика Щайнмайер за Северен поток 2 Моравецки подлага на критика Щайнмайер за " Северен поток 2 "
Полският министър председател Матеуш Моравецки възрази против мнения на немския президент, свързващи построяването на газопровода " Северен поток...
Посещението в Копенхаген ще се реализира на фона на разгорелия се
Преди дни немският вестник „ Зюддойче Цайтунг “ заяви, че през интервала 2012-2014 година американската организация за национална сигурност благодарение на Дания е шпионирала редица европейски политици, в това число немския канцлер Ангела Меркел, външния министър (и сегашен президент на Германия) Франк-Валтер Щайнмайер и претендента за канцлер на Федерална република Германия от Социалдемократическата партия Пеер Щайнбрюк. Сред подслушваните политици има и представители на Швеция.
Според изданието, датското държавно управление е осведомено за съдействието с американците от 2015 година На управляващите е бил възложен по отношение на информация, оповестена от някогашния чиновник на АНС Едуард Сноудън. Той показва, че датските разследващи служби оказват помощ на Съединени американски щати в шпионирането на водещи политици в Швеция, Норвегия, Холандия, Франция и Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР