Президентът на футболната федерация на Франция Ноел Льо Грае призова

...
Президентът на футболната федерация на Франция Ноел Льо Грае призова
Коментари Харесай

Дали ще има футбол във Франция не е важно сега

Президентът на футболната федерация на Франция Ноел Льо Грае прикани президентите на Олимпик Лион и Олимпик Марсилия да спрат да спекулират по тематиката дали сезона в Лига 1 би трябвало да бъде разгласен за нереален на фона на експлоадирането на пандемията от ковид. Сезонът във френското състезание е отсрочен за неопределен срок, защото френските управляващи се пробват да лимитират разпространяването на ковид, който до през вчерашния ден е заразил 4499 и е умъртвил 91 души в страната. " Моля ги да си възвърнат самообладанието... и да проявят достолепие ", съобщи Льо Грае пред френския ефирен канал TF1.

Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Ола съобщи, че в случай че шампионата не се доиграе, този сезон би трябвало да бъде разгласен за нулев и клубовете, класирали се за европейските клубни шампионати следва да получат право на присъединяване в същите шампионати и през идващия сезон. " Когато треската му премине, Жан-Мишел Ола ще види неприличието на своя опортюнизъм и бързо ще се върне към полезностите, които го трансформират в огромен футболен началник ", сподели президентът на Олимпик Марсилия Жак-Анри Ейро пред " Le Journal du Dimanche ".

" Добре е за вас и вашите почитатели, че нелепостите са по-малко смъртоносни от ковид ", отговори Ола в Туитър. Ноел Льо Грае акцентира, че нито Ола, нито Ейро могат да окажат въздействие върху метода, по който ще се работи. " Федерацията е единственият орган, който ще реши бъдещето. Не се хабете на вятъра, не бъдете смешни. Днес ние се борим с вируса. Другата битка - кой ще играе в Европа? Това е неуместно ", добави президентът на френската централа.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР