Президентът на Франция Еманюел Макрон откри вчера първия крайбрежен вятърен

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон откри вчера първия крайбрежен вятърен
Коментари Харесай

Във Франция до 700 хиляди домакинства ще използват вятърна енергия

Президентът на Франция Еманюел Макрон откри през вчерашния ден първия крайбрежен вятърен парк във Франция, предадоха международните организации.

Паркът се намира край Сен Назер, пристанище в западната част на страната, на разстояние от 12 до 20 километра от крайбрежията, съобщи Българска телеграфна агенция. Той ще бъде експлоатиран от енергийната компания „ Електрисите дьо Франс “ и ще проработи изцяло до края на годината. С мощ от 480 мегавата той би могъл да зарежда 700 000 семейства.

По време на откриването Макрон даде обещание редуциране на бюрокрацията за осъществяване на планове в региона на възобновимите сили. Сега поради бюрокрацията във Франция са нужни 10 години за стартиране в деяние на сходен обект, като откритият през днешния ден. Според Макрон съкращаването на бюрократичните трудности е от значително значение в този момент, когато Европа е изправена пред сериозна енергийна рецесия посред войната в Украйна.

През февруари Макрон сложи за цел основаването на петдесетина офшорни вятърни парка до 2050 година с потенциал 40 гигавата.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР