Президентът на Франция Еманюел Макрон обсъди с американския си колега

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон обсъди с американския си колега
Коментари Харесай

Макрон и Байдън обсъдиха перспективите за траен мир в Украйна

Президентът на Франция Еманюел Макрон разиска с американския си сътрудник Джо Байдън вероятностите за " трайно... връщане на мира в Европа ", като удостовери още веднъж поддръжката за Украйна в спора ѝ с Русия. Това заяви през днешния ден Елисейският замък, представен от Франс прес. В телефонен диалог през вчерашния ден двамата водачи " повториха, че са решени да дават на Украйна нужната военна поддръжка, докато потрябва, с цел да претърпи крах съветската експанзия ", се споделя в официалното съобщение.
Френският държавен глава загатна пред американския си сътрудник " вероятностите за по-трайно връщане на мира в Европа " и двамата " дискутираха по-специално във връзка възможни гаранции за сигурност, които да получи в тези рамки Украйна ", добави пресслужбата на Макрон, без да даде повече детайлности.

Що се отнася до съветската инвазия в Украйна, почнала преди година, френската дипломация непрекъснато поставя старания да бъде открит излаз от обстановката посредством договаряния сред руснаците и украинците. Макрон постоянно е подложен на критика по-конкретно в Киев и Източна Европа, за този собствен метод с аргумента, че е прибързано да се приказва за договаряния с съветския президент Владимир Путин, отбелязва Агенция Франс Прес.
Според Елисейския замък двамата президенти съдружници са говорили и за индустриалната политика на Съединени американски щати, която по думи на френския президент от края на 2022 година е " супер нападателна " по отношение на Европа. Лидерът на Франция е приветствал продължаването на диалозите по тематиката, " с цел да се вземе поради въздействието " върху европейските страни на огромния проект на Съединени американски щати, целящ да форсира енергийния преход.
Администрацията на Байдън заяви за стихотворец от двете страни " ангажимент тясно да съгласуват " политиките си по въпроса.

Президентът на Съединени американски щати и френският му сътрудник са разискали и двустранното съдействие в Индийско-Тихоокеанския район, а също и " взаимните старания за отговор на провокациите, поставяни от Китайската национална република пред интернационалния ред ", уточни в официално съобщение Белият дом.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
08 Март 202346607 Март 2023207406 Март 2023285105 Март 2023428104 Март 2023270703 Март 20238068КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023161228 Фев 2023109704 Март 2023117903 Март 20232525
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР