Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви в Кигали, че ще

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви в Кигали, че ще
Коментари Харесай

Джани Инфантино търси максимално широка подкрепа за новите два турнира

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи в Кигали, че ще търси оптимално необятна поддръжка за препоръчаните от него два нови шампионата, защото негово обвързване е да пази " съответността на футбола ", съобщи Асошиейтед Прес. В столицата на Руанда се организира обичайна среща на Съвета на ФИФА.

Швейцарецът възнамерява основаването на минисветовно състезание с присъединяване на осем тима, което да се организира на всеки две години и да размени сегашната купа на Конфедерациите, която се организира в годината преди международното състезание, а също по този начин да усили броя на участващите тимове на Световното клубно състезание от 7 на 24. Според Инфантино към този момент има огромни компании, които са изявили предпочитание да влагат в двата шампионата, като максимален дял би трябвало да даде японската СофтБанк.

Предложението на Инфантино обаче не се посрещна задушевно от всички, най-много от европейските федерации. От УЕФА се оповестиха изрично срещу него, защото виждат опасност за съществуването на Шампионската лига.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР